Átadásra került az Ongropack projekt

2018-04-09

2018. március 27-én átadták a műanyag termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó Ongropack Kft. új telephelyét a Miskolchoz közeli Szirmabesenyő határában.


Kovács F. László, a magyar családi vállalkozásként működő Ongropack cégvezetője egyebek mellett azt mondta: korábban a társaság tizenhat évig a kazincbarcikai BorsodChem Zrt. leányvállalata volt, 2009-ben vásárolták ki.

Akkor 12 ezer tonna pvc-ből készült háztartási fóliát, élelmiszeripari és gyógyszeripari csomagolóanyagot, valamint építőipari terméket gyártottak, árbevételük 5-6 milliárd forintot tett ki. 2017-ben már 24 ezer tonna készterméket gyártottak, ennek több mint 90 százalékát exportálták, főleg uniós országokba. Az árbevétel 13,5 milliárd forintra nőtt, és a foglalkoztatottak száma a korábbi 114-ről 240-re emelkedett.

Szólt arról is, hogy az elmúlt kilenc évben évente 9 százalékkal nőtt a társaság bevétele, a növekedést külső és belső körülményeknek egyaránt köszönhető, a termékek minőségének javítására fókuszáltak.

Forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

TARTALOM MEGOSZTÁSA