BIM

BIM

BIM - Building Information Modell – nagyobb projekteknél egyre inkább elvárás, mint opció. A BIM digitális épületmodell segítségével jól kiszűrhetők a tervezési hibák; a modellből pontos mennyiségek nyerhetők ki precíz költségszámításhoz; valamint minden eddiginél gyorsabb és pontosabb ütközésvizsgálat elvégzésére nyílik lehetőség.

A BIM modellt saját BIM szakembereink készítik el a tervezéssel párhuzamosan  minden fő szakág vonatkozásában, az adott tervfázis által meghatározott részletezettséggel. (Fontos: a 3D-ben történő tervezés nem egyenlő a sokkal komplexebb BIM modellel!)

A BIM modell által generált mennyiségek felhasználásával meglehetősen pontos – a tervezés különböző fázisaiban különböző részletezettségű – költségbecslést/költségvetést készítünk. A terv alakulása során a változások lekövetésében óriási segítség a BIM modell.

Nagyon fontos az ütközésvizsgálat, amiben a BIM modell hatalmas segítség. Az ütközések időbeli kiszúrása nagyon komoly többlettköltségtől mentheti meg elsősorban a generálkivitelezőt (de közvetve a beruházót is), illetve kedvezőtlen műszaki kompromisszumok vállalásától az építtetőt.

TARTALOM MEGOSZTÁSA